Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Osam novi slučajeva zaraze kroonavirusom, a 14 osoba se oporavilo

COVID-19 ambulante, Čakovec

U Hrvatskoj je proteklog dana 213 novih slučajeva zaraze virusom COVID-19, pet je preminulo, a 110 se oporavilo pa je trenutno oboljelih 1256, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.


U Međimurskoj županiji proteklog dana osam je novozaraženih koronavirusom, a oporavilo se 14 osoba pa je trenutno 50 aktivno oboljelih, objavio je Županijski stožer civilne zaštite. Danas do 11 sati uzeta su 94 uzorka, od kojih je osam negativno, a ostali su u obradi.

Trenutno je 50 aktivnih slučajeva bolesti (6 osoba nepoznate epidemiološke anamneze, 6 osoba sa svadbene svečanosti, 8 osoba kontakt s oboljelim koji su prisustvovali svadbi, 27 osoba koje su kontakti s ranije potvrđenim, 1 osoba strani državljanin koji radi na području MŽ, 2 osobe se samo administrativno vode, ali su se zarazile i borave izvan Međimurske županije).

U samoizolaciji se nalazi 658 osoba, 12 manje nego dan ranije.

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom.

Dvije su osobe mlađe životne dobi i ne zna se gdje su se zarazile, jedna je srednjih godina, a zarazila se na radnom mjestu u Zagrebu. Četvrti slučaj je osoba starije životne dobi, koja je bliski obiteljski kontakt prethodno zaražene osobe, a zbog jače izraženih simptoma je hospitalizirana.

Jedna od novopozitivnih je učiteljica predmetne nastave viših razreda u osnovnoj školi u Klenovniku zbog čega je u samoizolaciju preventivno stavljeno svih 73 učenika viših razreda, kao i učitelji predmetne nastave te se ona danas odvijala online. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Proteklog dana jedna se osoba oporavila pa je aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada 20, od kojih su četiri hospitalizirane. U samoizolaciji je više od 200 osoba.

koronavirus.hr (30.9.2020. u 10h)
koronavirus.hr (30.9.2020. u 10h)

U Hrvatskoj je proteklog dana 213 novih slučajeva zaraze virusom COVID-19, pet je osoba preminulo, a 110 se oporavilo pa je trenutno oboljelih 1256, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Od oboljelih, 228 je hospitalizirano, među kojima su 23 pacijenta na respiratoru. U protekla 24 sata testirane su 6.592 osobe. Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 16.593 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 280 preminulo, a 15057 se oporavilo. Do danas su ukupno testirane 307.084 osobe. U samoizolaciji je 8.155 osoba.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.