STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Općini odobrena sredstva: Potočnica dobiva nova igrala i nadstrešnicu

Odlukom o dodjeli financijskih sredstava, Općina Mala Subotica uspješno je završila prijavu projekta na Javni poziv Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, kojim se nastoje poboljšati materijalni uvjeti u predškolskim ustanovama.

Konkretno, za izgradnju novih igrala u dvorištu vrtića te za postavljanje nadstrešnice iznad glavnog ulaza odobren je iznos od 167.148,00 kuna. Radovi se planiraju kroz ljeto, kada je smanjen broj djece koja polaze vrtić.

Posljednjih godina Općina Mala Subotica ulažila je značajna vlastita sredstva, ali i raznih fondova, kako bi poboljšala status djece i mladih na svom području. Svi učenici u Osnovnoj školi Tomaša Goričanca imaju osiguran besplatan obrok, stipendiraju se učenici koji se školuju za deficitarna obrtnička zvanja, povećane su studentske stipednije stipendije za studente. Kao partneri u projektu osigurali su poslijepodnevni boravak u Potočnici, a u obnovljena su i postojeća dječja igrališta u svim općinskim naseljima.

Kako bi se navedena ulaganja prepoznala u široj zajednici, pokrenuli su inicijativu za dobivanjem prestižnog statusa Općina prijatelj djece.

Možda Vas i to zanima

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More