Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Općina Mala Subotica stavlja kazalište i kulturu u fokus za svoje mještane

Načelnik općine Mala Subotica, Valentino Škvorc, pokazao je dobar primjer kako kulturne događaje približiti svojim sumještanima. Suradnjom općine s Teatrom .002 planiran je bogat kazališni program koji obuhvaća predstave i popratne sadržaje za svaku dob, od onih najmlađih do najstarijih. 

Ovaj potez ne samo da oživljava kulturni život u općini, već i stvara priliku za mještane da uživaju u umjetnosti bez potrebe za putovanjem u veće gradove.

Prva predstava za najmlađe, “Legenda o Pozoju” održat će se 24. travnja u Društvenom domu u Palovcu s početkom u 17:30 sati, a u narednim mjesecima planirane su još tri izvedbe za djecu, “Čarobna škola”, “Ljubiti, samo ljubiti” te “Što ću biti kad odrastem”. Osim predstava, klinci će tijekom ljetnih praznika imati priliku pohađati dramske radionice. Za one malo starije planiran je zabavni improvizacijski šou “Kome zvono zvoni”, jedinstveni šou u Hrvatskoj u izvedbi Improv grupe .002. 

Inicijativa načelnika općine poticajna je za lokalnu kulturu te pokazuje njegovu predanost stvaranju boljeg okruženja za sve građane. “Drago mi je što nastavljamo suradnju koju samo uspješno započeli predstavom uoči Božića prošle godine. U planu nam je obogatiti sadržaj koji nudimo našim mještanima počevši od najmlađih pa do onih najstarijih, a ujedno time i kulturu podižemo na jednu višu razinu i oživljavamo naše društvene domove i domove kulture. Predstave su dio kulturnog sadržaja koji je itekako nedostajao našoj sredini” – rekao je načelnik općine Valentino Škvorc.

“Drago nam je da je gospodin Škvorc prepoznao važnost kazališta i dao povjerenje malom teatru kao što je naš. Smatramo da je važno i prijeko potrebno surađivati preko takvih projekata te polagati dobre temelje za razvoj kazališne publike. Sretni smo što smo našli partnera čije povjerenje uživamo i vjerujemo da je ovo samo početak dobre prakse.” – nadodao je Bruno Kontrec, ravnatelj teatra .002.

Program koji vas očekuje:

24.4.2024. – Legenda o pozoju, Društveni Dom Palovec  

17.5.2024. – Čarobna škola – Dom kulture Držimurec-Strelec

5.6.2024. – Što ću biti kad odrastem – Dom kulture Mala Subotica 

3.7. – 07.07.2024. – Dramske radionice  

7.7.2024. – Završna produkcija + Besplatno fotkanje 

17.9.2024. – Ljubiti, samo ljubiti – Dom kulture Mala Subotica 

Krajem ljeta – Kome zvono zvoni – improvizacijski šou 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.