Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Održan radni sastanak: Grad Prelog kreće u suradnju sa Sveučilištem Sjever

U međuvremenu pokretanja novih programa obrazovanja u Pučkom otvorenom učilištu Prelog, Grad Prelog krenuo je razmatranje buduće suradnje sa Sveučilištem Sjever iz Varaždina.

Suradnja kojom se, prije svega, želi napraviti novi iskorak u obrazovanju na području grada i pomoći gospodarstvenicima, istaknuto je pred radni sastanak koji je danas održan između predstavnika Grada Preloga, Sveučilišta Sjever i POU Prelog u gradskoj vijećnici.

“Prelog kao lokomotiva razvoja u gospodarskom segmentu Međimurske županije, moramo težiti boljem, a to se, prije svega, postiže kvalitetnijim i boljim obrazovanjem. Mi, bez obzira na popunjenost gospodarskih zona, i dalje imamo veliki interes gospodarstva za širenjem, ne da se širi industrija koja uzima veliki broj radnih mjesta, nego obrnuto, visokoprofitabilna moderna industrija koja traži kvalitetan i obrazovani kadar i upravo ovakvom suradnjom želimo napraviti iskorak u obrazovanju biti na usluzi gospodarstvenicima koji nas drža tako visoko na ljestvici.,” rekao je gradonačelnik Ljubomir Kolarek na čiju je inicijativu sastanak održan.

Dodao je da će konkretnu suradnju dogovoriti prema iskazanim potrebama.

“Cilj nam je, s obzirom na to da i s područja Međimurske županije imamo značajan broj studenata, da potpišemo sporazum u suradnji i na neki način vidimo što treba gospodarstvo s područja grada Preloga i područja donjeg Međimurja, koliko su postojeći studijski programi atraktivni, koliko ispunjavajupotrebu za razvoj gospodarstva, a isto tako da razmotrimo mogućnost iniciranja određenih studijskih programa koji bi bili realizirani na području grada i tako pomogli Međimurskoj županiji da se ovdje mogu završavati sveučilišni studiji, ne samo stručni studiji.” – rekao je Petar Mišević, prorektor za suradnju s gospodarstvom varaždinskog Sveučilišta.

Opširnije donosimo u informativnom programu.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.