STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Odlična vijest za roditelje: Vrtićancima u Potočnici u rujnu besplatan boravak

Općina Mala Subotica koristeći javne natječaje ove godine osigurala je gotovo pola milijuna kuna za poboljšanje uvjeta za svoje vrtićance i predškolski odgoj.

Posljednja dobra vijest su osigurana srestva kojima su roditelji polaznika DV Potočnica oslobođeni plaćanja vrtića za mjesec rujan.

Središnji državni ured za demografiju i mlade dodijelio im je 220 tisuća kuna. Puni je to iznos koji je Općina, kao osnivač DV Potočnica, prijavila na Javni natječaj raspisan u svibnju.

Novac će utrošiti za plaće odgojitelja, podmirenje režijskih troškova, troškova prehrane, dezinfekcijskih sredstava i druge potrebe. Ovom potporom ujedno su omogućili i oslobađanje roditelja od plaćanja za usluge vrtića u rujnu ove godine. 

Inače, ove godine Općina Mala Subotica je Dječji vrtić Potočnica prijavila na tri javna poziva koji su u potpunosti odobreni. Radi se o dogradnji dječjeg igrališta i izgradnji nadstrešnice te nabavi informatičke opreme za provođenje e-upisa te za potporu i održavanje predškolske djelatnosti. Ukupna vrijednost projekata je gotovo 450 tisuća kuna.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.