Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Odlična atmosfera među rukometašima: Mislim da je ovo bio pogodak

Goran Perkovac (coach), Boris DVORŠEK(coac) and Tin LUCIN, Trening, Okupljanje muške rukometne reprezentacije Zagreb, Hrvatska, 30.10.2023., Mandatory Credit © Jozo Cabraja / Kolektiff

Goran Perkovac (coach), Boris DVORŠEK(coac) and Tin LUCIN, Trening, Okupljanje muške rukometne reprezentacije Zagreb, Hrvatska, 30.10.2023., Mandatory Credit © Jozo Cabraja / Kolektiff

Hrvatska muška reprezentacija u Poreču odrađuje pripremni tjedan koji će biti svojevrsna selekcija igrača za velika natjecanja koja našu vrstu čekaju u idućih godinu dana.

Izbornik Goran Perkovac na ovo je okupljanje poveo 32 igrača, najviše ikada, a među kojima bi se trebali isprofilirati oni koji će biti noseća snaga hrvatskog rukometa na nekoliko velikih natjecanja koja nas čekaju u nešto više od godinu dana.

Reprezentacija je podijeljena u dvije skupine – crvenu i plavu. Treninzi se održavaju u dva jutarnja i poslijepodnevna termina, a dan se zaključuje zajedničkom analizom. Prema Hrvatskom rukometnom savezu, stožer i igrači u dvorani provode više od šest sati dnevno, a atmosfera je odlična.

Fokus je izbornik stavio na vraćanju obrane 3-2-1 , nekad zaštitnog znaka reprezentacije, no tu su i osnovne 5-1 i 6-0 obrana.

S osnovnog popisa koji je izbornik objavio prije dva tjedna, otpali su Luka Cindrić (kvadriceps) i Zvonimir Srna (prepone), Matej Mandić (stražnja loža), Marin Šipić (rebra), Halil Jaganjac (rame), Josip Šarac (viroza). Umjesto njih izbornik je pozvao Karpa Sirotića iz RK Zagreba, Leona Ljevara, člana RK RIKO Ribnica te Patrika Hršaka iz MRK Sesvete.

S priprema u Poreču zbog ozljede je morao odustati David Mandić, a umjesto njega izbornik je pozvao Gotija Maričića (RK Gorenje Velenje).

Moram reći da se radi jako dobro, zadovoljan sam, stvarno presretan. Mislim da je ovo bio pun pogodak s ovoliko igrača, fina je konkurencija. Osjeti se da dečki žele da se izbore za svoje pozicije, dobro treniraju, angažirano treniraju, nitko ne prigovara ništa, nitko ne kuka i više je nego lijepo. Isplanirali smo sve što trebamo i to nastavimo provesti u djelo, do sada funkcionira, vidim da su igrači isto zadovoljni da to s oduševljenjem probaju sprovesti u djelo, rekao je izbornik Perkovac.

U subotu će naša vrsta podijeljena u dvije ekipe odigrati i međusobnu utakmicu u Velom Joži.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.