Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Odlazak trenera svih trenera: Preminuo je Ćiro Blažević

Miroslav Ćiro Blažević

Umro je legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević. Nogometni trener i bivši izbornik hrvatske reprezentacije preminuo je u 88. godini nakon duge borbe s rakom.

Blažević je preminuo nakon što se dulje borio sa zloćudnom bolesti, koja je, nažalost, metastazirala.

Prvi put dijagnosticiran mu je karcinom prostate 2011., no Blažević se othrvao opakoj bolesti. Godinu dana nakon toga operiran je i zbog melanoma u početnoj fazi. U rujnu 2019. teška se bolest vratila, a, nažalost, ovaj put Ćiro nije izašao kao pobjednik.

Jedno od posljednjih Blaževićevih javnih pojavljivanja bilo je sredinom prosinca prošle godine kada je u Zagrebu dobio Nagradu “Vladimir Beara” za doprinos razvoju sportske kulture i društvene tolerancije.

Njegovo trenersko umijeće, a prije svega osobna karizma, osvajala je navijače i ljude gdje god je radio.

Trenersku karijeru obilježila su mu dva velika rezultata Dinamu naslov prvaka bivše države 1982. godine i bronca hrvatske nogometne reprezentacije 1998. godine uz koje je zaradio titulu ‘trener svih trenera’.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.