Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Od svibnja besplatan autobusni prijevoz za određene skupine građana

U vrijeme najvećeg kršćanskog blagdana svi pokušavamo biti solidarni, istaknuo je župan Matija Posavec na konferenciji za medije na kojoj je najavljeno uvođenje besplatnog autobusnog prijevoza za određene skupine građana.

Od 1. svibnja besplatan prijevoz imat će stariji od 65 godina, umirovljenici i osobe s invaliditetom s područja Međimurske županije. Radi se o trajnoj mjeri, kako je rekao Posavec, jer činjenica je da čak 60 posto umirovljenika u Hrvatskoj živi ispod linije siromaštva.

Detalji za provedbu mjere za koju je u županijskom Proračunu osiguran milijun kuna, za sad nisu poznati. Na konferenciji za medije objavljeno je tek da će za ostvarivanje prava starijima od 65 godina biti dovoljna osobna iskaznica, dok će umirovljenici mlađi od 65 godina i osobe s invaliditetom morati priložiti neki oblik potvrde.

Mjera bi trebala utjecati na bolju uključenost korisnika u društvo te imati dobar utjecaj na smanjenje zagađenja okoliša. Inicijatori su bili predsjednik međimurske podružnice HSU Ivan Marciuš I Franciska Četković, zamjenica predsjednika HSU Čakovec.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.