Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Plenković najavio otvaranje terasa i treninge u zatvorenom

Premijer Andrej Plenković, Foto: Vlada RH
Intencija je da se od 1. ožujka omogući rad ugostiteljskih objekata na terasama i otvorenim prostorima, kao i da se omoguće treninzi u zatvorenom – kazao je danas na sjednici Vlade RH Andrej Plenković.

– Smatarmo da je to dobro, ali će to biti uz propisane epidemiološke mjere. Što se tiče sporta, omogućit će se održavanje treninga ali uz propise. U svakom slučaju nastavit ćemo s praćenjem poduzetnika i gospodarstvenika. Ministri će nastaviti dijalog vezano za očuvanje radnih mjesta.

Što se sporta tiče, intencija je da se dozvole treninzi u zatvorenom prema određenim specifičnostima s obzirom na konaktne i kolektivne sportive, dodao  je.

– Apeliram još jednom na sve da budemo oprezni, imamo nekoliko manjih žarišta u par županija i stoga mislim da su ove mjere primjerene trenutke, ako se situacija pogorška, mjere mogu postati restriktivnije. Sutra kada se Stožer sastane, bit će više detalja, rekao je premijer.

Detalje o tome objavit će Stožer civilne zaštite RH u petak na konferenciji za medije.

Među ostalim, na Vladi je danas i prijedlog odluke o raspodjeli donacija financijskih sredstava uplaćenih na račun državnog proračuna u akciji „Pomoć za obnovu nakon potresa”, kao i prijedlog uredbe o visini trošarine na duhanske prerađevine i duhanske proizvode (EU).

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.