Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Od idućeg tjedna privremena obustava cijepljenja bez najave

Cijepljenje protiv COVID-19, Foto: Ilustracija

Cijepljenje protiv COVID-19, Foto: Ilustracija

U Međimurju je do danas oko 10,3 posto stanovništva primilo dvije doze cjepiva protiv COVID-19, barem jednu dozu primilo je oko 37,7 posto starijih od 18 godina, a utrošeno je ukupno oko 42 tisuće doza svih cjepiva, izvijestila je na konferenciji za medije Županijskog stožera civilne zaštite epidemiologinja Višnja Smilović.

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije idućeg tjedna primit će samo 500 doza cjepiva AstraZeneca, stoga će još samo danas i sutra biti moguće cijepljenje bez najave. Razlog je sporija isporuka navedenog cjepiva u Hrvatsku, dok većinu primljenog HZJZ šalje u primorske županije zbog turističke sezone, objasnila je Smilović. Tako Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije obustavlja cijepljenje za građane bez najave kako bi bile dovoljne količine za one koji idućeg tjedna moraju primiti drugu dozu tog cjepiva.

Cijepljenje na punktovima za građane koji su pozvani se nastavlja se prema planu i cjepiva ima dovoljno, poručila je Smilović.

DSCN9785

U Međimurskoj županiji proteklog dana imamo 35 novozaraženih virusom COVID-19, a testirana su 223 uzorka. Jedan je slučaj prijavljen iz druge županije, objavio je Stožer na konferenciji za medije.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.