STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Obrađena sva birališta: Matija Posavec ponovno međimurski župan

Državno izborno povjerenstvo objavilo je rezultate izvanrednih izbora za župana i zamjenika župana Međimurske županije nakon što je obrađeno svih 157 biračkih mjesta. Prema konačnim neslužbenim rezultatima, Matija Posavec ponovno je međimurski župan, a njegov zamjenik Josip Grivec.

Birališta su zatvorena u 19 sati, a obrađeno je svih 157 biračkih mjesta.

Prema konačnim neslužbenim rezultatima, na izbore je izašlo 28,96 posto birača, odnosno 26.228 od 90.570 koliko ih je imalo pravo glasa.

Matija Posavec dobio je 79,11 posto glasova, Sandra Herman 7,89 posto, Darko Zver 7,83 posto, a Mladen Novak 3,95 posto glasova.

Od važećih 25.908 listića, nevažećih je 331, odnosno 1,20 posto.

Podsjetimo da je Matija Posavec bio na čelu Međimurske županije do 11. rujna kada je podnio ostavku nakon što je uhićen i osumnjičen za primanje mita, što je tada i priznao, a kasnije ustvrdio da je predanih 10.000 kuna bilo namijenjeno potpori njegove liste na lokalnim izborima.

Upravo je na tim posljednjim redovnim izborima održanima u svibnju uvjerljvio dobio treći mandate na čelu Županije.

Iako se nakon ostavke više od dva mjeseca nije pojavljivao u medjima, svoju je kandidaturu za izvanredne izbore potvrdio posljednjeg dana predaje potpisa. Istakno je tada da je kandidatura njegova obaveza prema građanima koji ga podržavaju.

Rok od 48 sati za podnošenje prigovora

Županijsko izborno povjerenstvo večeras je objavilo rezultate na službenim stranicama Međimurske županije, prema čemu kreće rok od 48 sati za podnošenje prigovora.

.Privremeni neslužbeni rezultati izvanrednih izbora za župana i zamjenika župana MŽ / 28.11.2021
Možda Vas i to zanima

Comments are closed.