STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Obilježen Dan žena: ‘Ne možemo biti zadovoljni jer žene su i dalje u neravnopravnom položaju’

Međunarodni je dan žena. 8. ožujka svake se godine obilježava globalno kao podsjetnik kojim se slave društvena, ekonomska, kulturna i politička dostignuća žena. Istovremeno se i upozorava dalje veliku nejednakost žena u gotovo svim područjima te na potrebu daljnje borbe za jednakost.

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Međimurske županije dan je obilježio jučer programom u dvorani Scheier. Obilježavanje su, naravno, uveličale uspješne žene, članice KUD-a Belica s predstavom Korona, a pjesmom Pučpuljike koje su nedavno iz ženske vokalne skupine prerasle u ansambl.

Marija Prekupec, predsjednica za Povjerenstva, kaže da se našem u našem kraju po pitanju ravnopravnosti žena i muškaraca stanje dosta promijenilo posljednjih godina, no da još uvijek nije zadovoljavajuće.

Prekupec je poručila da se svi zajedno moramo zapitati zašto je tome i dalje tako.

Povjerenstvo radi u sinergiji s ostalim ustanovama koje pomažu ženama te ih potiču žene da se nastave boriti za svoja prava, slobodu i jednakost.

Važnost obilježavanja Međunarodnog dana žena, ali i rad Povjerenstva i udruga koje rade na jednakosti svakog pojedinca istaknuo je zamjenik župana Josip Grivec.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.