Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja

Sa snažnom topničkom pripremom na današnji dan prije 27 godina počela je vojno-redarstvena operacija Oluja kojom je 5. kolovoza 1995. godine oslobođen grad Knin i Hrvatskoj vraćen gotovo cijeli dio okupiranog teritorija od strane srpskog agresora.

5. kolovoza dan je koji se obilježava kao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja danas je obilježen u Čakovcu odavanjem počasti braniteljima kod spomen-obilježja u Perivoju Zrinski. Položen je vijenac i upaljene su svijeće, a počast su odala izaslanstva Međimurske županije, Grada Čakovca, Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Policijske uprave međimurske, Hrvatske vojske i drugi građani, predstavnici kulturnog i političkog života.

Prigodnim riječima obratili su se Stjepan Horvat, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Matija Posavec, međimurski župan i Ljerka Cividini, čakovečka gradonačelnica.

Molitvu je predvodio fra. Željko Železnjak.  Sveta misa za Domovinu bit će služena na Dan pobjede u 9 sati u crkvi sv. Nikole biskupa.

Detalje s obilježavanja donosimo u informativnom programu, a u nastavku pogledajte fotogaleriju:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.