Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Obilježavanje Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u Međimurju

Već tradicionalno, na kninskoj tvrđavi uz podsjećanje na operaciju Oluja, pročitana su imena poginulih i nestalih pripadnika u VRO Oluja, njih 241| Foto: MORH / T. Brandt

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, Foto: MORH / T. Brandt

Diljem Međimurja danas će odavanjem počasti braniteljima poginulima u Domovinskom ratu biti obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Dan pobjede Hrvatska slavi 5. kolovoza u sjećanje na taj dan 1995. godine kada je u vojno-redarstvenoj akciji Oluja oslobođen grad Knin. U oslobođenje koje će se kasnije pokazati kao jedna od najvećih pobjeda u Domovinskom ratu Hrvatska vojska krenula je u ranim jutarnjim satima 4. kolovoza, a već idućeg dana u podne na kninskoj tvrđavi zavijorila se dvadesetmetarska hrvatska zastava.

Oluja je završila 7. kolovoza nakon 84 sata kroz koje je uz Knin oslobođenje jedanaest tisuća četvornih kilometara okupiranog područja. Hrvatska vojska i policija oslobodile su Gračac, Lovinac, Benkovac, Kijevo, Vrliku, Dubicu, Primišlje kraj Slunja te više prometnica, čime su došle na samu međunarodno priznatu granicu Hrvatske i BiH.

Središnje obilježavanje bit će u Čakovcu u Perivoju Zrinskih gdje će kod Spomen obilježja poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata s početkom u 9 sati položit će i počast odati izaslanstva Međimurske županije, Grada Čakovca, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Međimurske županije, Policijske uprave Međimurske, Hrvatske vojske, udruga civilnog društva te političkih stranaka.

Sveta misa za domovinu bit će služena subotu u 9:00 sati u župnoj crkvi Svetog Nikole biskupa u Čakovcu.

Grad Prelog Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja obilježava danas svetom misom i odavanjem počasti braniteljima.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, Grad Prelog obilježit će svetom misom za Domovinu u župnoj crkvi svetog Jakoba u 17:30 sati, na spomenik na spomenik Krešimiru Madiću u Čukovcu u 18.30 sat, na spomenik Ivanu Sokaču u Oporovcu u 19 sati te na spomenik Domovinskom ratu u Prelogu u 19:15 sati.

Općina Donji Kraljevec obilježit će Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća dans u 17 sati kod Spomen obilježja poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata  u Hodošanu.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.