Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Novogodišnja noć u Međimurju protekla mirno i sigurno. Župan u obilasku dežurnih službi

Novogodišnji obilazak dežurnih službi (Foto: Međimurska županija)

Iako ove godine nije bilo organiziranih proslava dočeka Nove godine te je ukupna situacija drukčija nego ranijih godina, žurne službe na području Međimurja predano su radile te ih je na novogodišnje jutro obišao župan Matija Posavec. Zahvalio im je na svemu u protekloj godini te poželio mnogo uspjeha, kvalitetnog i organiziranog rada u novoj godini.

Prilikom posjeta Službi civilne zaštite Čakovec, Županijskom centru 112, pročelnik Ladislav Söke istaknuo je kako je sa stare na novu godinu zaprimljeno ukupno 37 poziva od čega 23 namjenska poziva. Prošle godine zabilježeno je 22183 poziva, u prosjeku 60 poziva dnevno, što je za 6,2% manje poziva u odnosu na godinu ranije. Od toga je 60% poziva bilo namjenskih. U 2020. godini došlo je do pada ukupnog broja poziva, a iskoristivost broja je porasla za 26,1%. Od sredine ožujka do kraja godine zaprimili su 2486 poziva vezanih uz koronavirus. Dežurnu ekipu činili su voditelj smjene Valentin Šipuš i operater analitičar Josip Vizir.

Operativno komunikacijski centar Policijske uprave Međimurske u novogodišnjoj noći zabilježio je nekoliko manjih intervencija. No, sigurnosna situacija ocijenjena je iznimno povoljnom, naglasili su voditelj OKC-a PU Međimurske Goran Đurašin i voditeljica smjene Ines Češnjaj. Policijska uprava Međimurska uskoro će objaviti detaljnije izvješće o stanju sigurnosti za cijelu 2020., no ona je prema svim pokazateljima bolja od 2019. godine s obzirom na pad kaznenih i prekršajnih djela.

Javna vatrogasna postrojba Čakovec u novogodišnjoj noći nije imala intervencija, rekao je prilikom obilaska zapovjednik Mladen Kanižaj. Vatrogasci su lani imali 791 intervenciju, što je u odnosu na 2019. godinu, manje za 154 . Tijekom jučerašnjeg dana 18 vatrogasaca otišlo je na područje Sisačko-moslavačke županije pogođene potresom, dok je jutros otišlo osam vatrogasaca na ispomoć u sanaciji šteta, kao i osposobljen pas za potrage. Trenutno je na područjima pogođenih potresom 33 vatrogasaca s cisternom zbog opskrbe pitkom vodom, sedam ih se danas vraća. Dežurnu ekipu vatrogasaca prvog dana Nove godine čine Robert Meglić, Milan Horvat, Mihael Grbavec, Renato Matoša, Dragutin Zorčec i Goran Dokleja.

Župan Posavec posjetio je i Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije. Novogodišnja noć djelatnicima Hitne, od 19 do 7 sati ujutro prošla je s 49 poziva i 10 intervencija. U istom vremenu prije godinu dana zabilježeno je 36 poziva i 10 intervencija. Lani je hitna zaprimila 29 239 poziva, a obavljena je 6 831 intervencija. U usporedbi s prošlom godinom bilo je 4,5% manje intervencija te 18% više poziva – naglasili su dežurni liječnici dr.Karlo Crnković, dr. Vanja Prgomelja. Dežurnu ekipu čine i medicinski tehničari Antonio Gužvinec i Leon Vlahek te vozači Željko Krčmar i Vlado Pavlic.

Župan je posjetio je i službu sanitetskog prijevoza Doma zdravlja Čakovec i Zavoda za hitnu medicinu te obišao radove na rekonstrukciji dijela zgrade na prostoru zdravstvenih ustanova. Završetak radova s opremanjem očekuje se tijekom ovog mjeseca.

Djelatnici Zavoda protekle su godine ulagali iznimne napore u praćenje epidemiološkog stanja te provođenju testiranja na virus COVID-19. Obavljeno je testiranje  više od 32 tisuće osoba, a najveći dio testova obrađen je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda. Dr. Marina Payerl Pal izrazila zadovoljstvo poboljšanjem epidemiološke situacije. U novogodišnje jutro u Zavodu su radile inženjerka Nataša Lesar te laboratorijske tehničarke Anica Kocijan i Karmela Đud. 

Do 1.siječnja 2021.godine u 12,30 sati nije rođena prva beba u ovoj godini, navode u priopćenju Županije.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.