Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Novih 28 slučajeva zaraze, jedan u Varaždinskoj županiji

Ilustracija_covid-19

U protekla 24 sata zabilježeno je 28 novih slučajeva zaraze virusom COVID-19 pa je broj trenutno oboljelih u Hrvatskoj danas 561. Na bolničkom liječenju je 110 osoba, sa sedam pacijenata na respiratoru, a jedna je osoba preminula, objavio je nove podatke Nacionalni stožer civilne zaštite.


Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 5.404 osoba zaraženih novim koronavirusom, od koji su 155 preminule, a 4688 se oporavilo. Učinjeno je ukupno 125.317 tesitranja, od čega 934 u posljednja 24 sata.

Novi slučaj zaraze zabilježen je u Varaždinskoj županiji.

Radi se o muškarcu srednje životne dobi koji je zbog teže kliničke slike hospitaliziran u Općoj bolnici Varaždin. S obzirom na to da je bio bliski kontakt prethodno zaražene osobe, u vrijeme pojave simptoma nalazio se u samoizolaciji.

U Varaždinskoj županiji trenutno je aktivno devet zaraženih novim koronavirusom , od kojih je troje hospitalizirano. U samoizolaciji su 22 osobe i sve su kontakti prethodno zaraženih. Od početka pojave koronavirusa evidentirano je 67 slučajeva zaraze, a 12 osoba se Varaždinskoj županiji dodatno pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

koronavirus.hr (6.8.2020. u 14h)
koronavirus.hr (6.8.2020. u 14h)

Zaraženih nema u Međimurskoj županiji, a danas je uzeto 28 uzoraka. Do sada je učinjeno ukupno 2239 testiranja, priopćio je Županijski stožer civilne zaštite.

Novozaraženih nema ni u Koprivničko-križevačkoj županiji gdje je na kućnom liječenju jedna zaražena osoba, dok ih je u samoizolaciji šestero.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.