Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Novih 113 slučaja zaraze, preminule tri osobe, alarmantna situacija u bolnici

Stožer civilne zaštite MŽ. konferencija za medije 16.11.2021.

Marina Payer-Pal, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije

U našoj je županiji proteklog dana evidentirano 113 novih slučajeva zaraze virusom COVID-19, a testirano je 239 uzoraka, što je 47,2 posto pozitivnih, objavio je na konferenciji za medije Stožer civilne zaštite Međimurske županije.

Proteklog dana preminula su tri muškarca u dobi od 80, 81 i 83 godine. Oporavilo se 268 naših sugrađana pa je trenutno 1615 oboljelih.

U ovom četvrtom valu epidemije bilježimo do sad najveću 14-dnevnu incidenciju koja iznosi 2.792 pozitivna na 100.000 stanovnika, rekla je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Marina Payer-Pal. Proteklog tjedna testirano je 3268 osoba od kojih je 54 posto bilo pozitivno. No, uz nepovoljnu epidemiološku situaciju, vidljiv je veliki odaziv onih koji se cijepe prvom dozom.

Do sada je cijepljeno 64,1 posto starijih od 18 godina po čemu smo u vrhu Hrvatske, rekla je Payer-Pal.

Stožer civilne zaštite MŽ. konferencija za medije 16.11.2021.
Marina Payer-Pal, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije

Na liječenju u Županijskoj bolnici Čakovec sada je 96 pacijenta. Proteklog dana 10 ih je hospitalizirano, a 11 otpušteno, dok su dva su na invazivnoj respiraciji. Da je stanje alarmantno, upozorio je ravnatelj Igor Šegović. Rekao je da nijedan od troje preminulih pacijenata minulog dana nije bio cijepljen.

Stožer civilne zaštite MŽ. konferencija za medije 16.11.2021.
Igor Šegović, ravnatelj Županijske bolnice Čakovec

Cijepljenje se radnim danima odvija u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije od 9 do 13 sati i u trijaži Županijske bolnice Čakovec od 13 do 18 sati, a gdje će biti i u subotu od 9 do 12 sati. Za iduću subotu najavljeno je uspostavljanje punkta za masovno cijepljenje u školskoj sportskoj dvorani u Murskom Središću.

Testiranje brzim antigenskim testovima (BAT) moguće je na nekoliko lokacija:

U Domu zdravlja Čakovec radnim danima od 12 do 14:30 sati te vikendom od 8:30 do 12 sati na parkiralištu iza bolnice. U trijaži Županijske bolnice Čakovec ponedjeljkom i srijedom od 6 do 8 sati. I ispostavama hitne medicinske pomoći u Murskom Središću nedjeljom od 8:30 do 12 i srijedom od 12 do 14 sati, a u Prelogu ponedjeljkom i srijedom od 12 do 14 sati. Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije svakodnevno od 7 do 9 sati provodi PCR testiranja u covid ambulanti.

Stožer civilne zaštite MŽ. konferencija za medije 16.11.2021.
Vladimira Križaj-Grabant, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije

Detalje su iznijeli načelnik Stožera Branko Sušec, ravnatelj Doma zdravlja Čakovec Branko Vrčić i ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Vladimira Križaj-Graban. Građane je na cijepljenje pozvao zamjenik župana Josip Grivec, a konferenciji je nazočila je i voditeljica epidemiološke službe Višnja Smilović.

Stožer je uputio poslodavce da se za potrebe testiranja obrate navedenim ustanovama. Testiranje testovima koji su dostupni u ljekarnama nije moguće dobiti COVID potvrdu.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.