STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

NOVI REKORD U MEĐIMURJU: 181 novozaraženi koronavirusom!

Županijska bolnica Čakovec (Foto: Studio M)
Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata testirano je 335 osoba, a 149 je pozitivnih. Još 32 osobe testirane su na drugim mjestima pa je ukupno 181 pozitivan uzorak. Oporavila se 61 osoba. Do sada je ukupno uzeto 13336 uzorka.

Iz Županijske bolnice Čakovec otpušteno je sedam pacijenta, deset je hospitalizirano, a ukupno je 45 hospitaliziranih. To je 75 posto bolničkog kapciteta za oboljele od koronavirusa. Pet pacijenata je na respiratoru.

U zdravstvenom sustavu na koronavirus pozitivna su dva liječnika i 13 medicinskih sestara. U samoizolaciji su 2 liječnika i 11 medicinskih sestara.

U odnosu na Republiku Hrvatsku, udio pozitivnih osoba na virus COVID 19 za protekla 24 sata u Međimurskoj županiji je 5,38% što je manje nego proteklih dana, 4,28% pacijenata je na bolničkom liječenju, 6,09% pacijenata na respiratoru, a preminulih je 0,5%. 7-dnevna i 14-dnevna incidencija broja oboljelih na 100000 stanovnika je visoka i približava se brojkama koje imaju države u okruženju., piše u priopćenju Stožer civilne zaštite Međimurske županije.

Zavod za javno zdravstvo upozorava da epidemiološka siutacija nije povoljna. Stoga apelira na odgovorno ponašanje i pridržavanje mjera. U danima u kojima nema nastave, posebno se apleira I na discipline učenika.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.