STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Nova 64 slučaja zaraze, koronavirus potvrđen i u domu u Koprivnici

U Hrvatskoj su još 64 osobe zaražene virusom COVID-19, čime je do sad ukupno zaraženih 1407.  Preminula je još jedna osoba, bolesnik u KB Dubrava starije životne dobi s opsežnim komorbiditetom, i 20 umrla osoba od koronavirusa.

Hospitalizirano je 326 osoba, 34 su na respiratoru, a do sada je 219 ozdravilo. Dosad je obavljeno ukupno 13.680 testiranja, izvijestio je ministar Vili Beroš na konferenciji za medije.

koronavirus. hr (9.4.2020. u 14h)
koronavirus. hr (9.4.2020. u 14h)
Slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je Domu za starije i nemoćne u Koprivnici.

-Danas smo dobili dojava o pozitivnim bolesniku, kontaktirao sam epidemiološki službu, svi su kontakti identificirani i klasificirani te su im određene epidemiološke mjere, kazao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Tomislav Capak.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku još je 27. veljače domovima za starije i nemoćne poslalo preporuku o zabrani posjetama uz niz drugih preporuka, a među kojima i da štićenicima doma osiguraj kontakte s bližnjima, bilo putem telefona ili video linka, kazala je resorna ministrica Vesna Bedeković.

U Varaždinskoj županiji nema novooboljelih osoba

U Varaždinskoj županiji nije zabilježen novi slučaj oboljenja koronavirusom, a proteklog dana učinjena su 44 testiranja. Ukupan broj oboljelih i dalje je 32, a do sada je ozdravilo sedam osoba. U varaždinskoj bolnici hospitalizirane su 24 osobe, a jedna se nalazi na liječenju u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.