Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Njemački veleposlanik Hellbach posjetio Međimurje

Međimurje razmatra nove smjerove suradnje i mogućnosti gospodarskog povezivanja s Njemačkom.

U službenom posjetu našem kraju danas je boravio veleposlanik Savezne Republike Njemačke dr. Christian Hellbach sa suradnicima te održao radni sastanak s predstavnicima Međimurske županije i Grada Čakovca.

Razgovaralo se o temama vezanima uz turizam i kulturu, korištenje obnovljivih izvora energije i onom najvažnijem, gospodarstvu i novim mogućnostima suradnje. Na konferenciji za medije nakon sastanka župan Matija Posavec podsjetio je da je međimursko gospodarstvo izvozno orijentirano prema njemačkom tržištu. „Izvoz je prošle godine iznosio čak 8.108 eura po glavi stanovnika što dovoljno govori koliko nam je suradnja s njemačkim tržištem važna u kojem pogledu želimo jačati naše gospodarske veze posebice u daljnjem razvoju autoindustrije i IT industrije.“, rekao je.

Veleposlanik je izrazio zadovoljstvo potencijalima koji su mu prezentirani kazavši kako će naš kraj preporučiti njemačkim tvrtkama i ulagačima.

Govoreći o obnovljivim izvorima energije potrebu za okretanjem prema istima izrazila je i čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini dok je veleposlanik istaknuo. „Temu energije smatram ključnom u svjetlu činjenice da Hrvatska ima ogroman potencijal u obnovljivim izvorima energije, poput sunca, vjetra i geotermalnih izvora koji ne koristi, a koji vas u budućnosti može pozicionirati i kao izvoznike energije. Drago mi je što u Međimurskoj županiji vidim dobre partnere koji važnost te teme razumiju.“.

Veleposlanik je razgledao stalni postav Riznice Međimurja i centar Čakovca, a izrazio je i želju za ponovnom dolaskom kako bi i sam upoznao i s turističkim potencijalima našega kraja.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.