Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Newtonova soba u Ludbregu novi iskorak u obrazovanju za međimurske osnovce

Međimurski osnovnoškolci o znanosti, tehnologijama, inženjerstvu i matematici učit će u ‘Newton sobi’ u sklopu Regionalnog znanstvenog centra za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području u Ludbregu.

Župan Matija Posavec s gradonačelnikom Dubravkom Bilićem potpisao je sporazum koji definira suradnju vezanu zajedničkih aktivnosti na području edukacije, znanstvenih istraživanja, kreiranja programa usavršavanja i osposobljavanja i drugih aktivnosti usmjerenih unaprjeđenju obrazovanja, objavila je Međimurska županija.

Ludbreg je prvi hrvatski grad koji implementira ovaj suvremeni edukativni model koji je razvijen u Norveškoj, a učenje će odvija uz veliki udio praktičnog rada na simulatorima i drugim pomagalima.

Svjedočimo važnom koraku u napretku obrazovanja u našoj zemlji te s poštovanjem i u ime snažne podrške ovom projektu, potpisujemo sporazum kako bi i djeca osnovnih škola iz Međimurja mogla učiti u ovom jedinstvenom prostoru u Hrvatskoj i vrlo rijetkom u svijetu, s obzirom da postoji samo 45 Newtonovih soba“, rekao je župan Posavec.

Osim učenika iz 25 međimurskih škola kojima je osnivač Međimurska županija, prednost korištenja centra za usavršavanje imat će i nastavnici.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.