STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Nevia Fotak s dva zlata i nacionalnim rekordom zaključila odličnu sezonu

Članica AK Međimurje iz Čakovca Nevia Fotak briljirala je i na posljednjem natjecanju ove sezone na otvorenom.

Na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske atletske lige sjever održanom u Varaždinu, Nevia je osvojila dvije zlatne medalje. U skok u dalj s preskočenih 5,6 1m te u utrci na 200 m s preponama gdje je s 28,05 sekundi oborila i hrvatski rekord u kategoriji mlađih kadetkinja.

Mlada Međimurka za više od pola sekunde nadmašila je dosadašnji rekord Lucije Grd iz AK Dinamo-Zrinjevac Zagreb.

Tako je zaokružila sjajnu sezonu u kojoj je postala vladarica sprinta, prepona i skoka u dalj u kategoriji mlađih kadetkinja. Zlata je osvajala na Pojedinačnom PH, European Kids athletics games u Brnu u skoku u dalj te Svjetskom prvenstvu osnovnih škola u Beogradu na 200 m. Osim toga, na tablicama sezone Hrvatskog atletskog saveza u kategoriji mlađih kadetkinja nalazi se na 1. mjestu na 60 m sa 8,03 sek., 100 m – 12,89, 200 m – 25,86, 400 m – 1:01,93, 80 m prepone – 12,72, , skok u dalj 5,63. Kao šećer na kraju s 28,05 postala je i vlasnica hrvatskog rekorda na 200m prepone.

Ovi vrhunski rezultati odlična su najava za iduću sezonu u kojoj našu mladu atletičarku očekuju borbe za odličja na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More