Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Kreće rekonstrukcija drugog dijela Odjela pedijatrije Županijske bolnice Čakovec

U Županijskoj bolnici Čakovec održana je konferencija za medije na kojoj je potpisan ugovor o rekonstrukciji drugog dijela Odijela pedijatrije vrijedan 847.699 eura i financiran od strane Ministarstva zdravstva.

Ravnatelj Igor Šegović naveo je da se radi o povijesnom danu povijesnom danu koji vodi ka potpunoj rekonstrukciji odjela za najmlađe pacijente.

ZBC Rekonstrukcija pedijatrije studiom.hr DSC09074 1

“Odjel koji ćemo rekonstruirati zbrinjava djecu starosti do 18 mjeseci do 18 godina te će se ovime kvaliteta usluge podići na najvišu razinu, što se vidi i po rezultatima nakon rekonstrukcije prvog djela Odjela koja je završena 2022. godine.”, rekao je Šegović, a ugovor je potpisao s Majom Đurkin ispred izvođača radova.

Voditelj Odjela pedijatrije Dejan Balažin reako je da roditelji ne trebaju strahovati jer će se i tijekom rekonstrukcije i dalje zbrinjavati sva djeca, no ipak mole za razumijevanje jer možda neće moći uz dijete smjestiti svakog roditelja.

Radove će se izvesti u predviđenom roku od 100 dana, a uključivat će zamjenu dotrajalih i neadekvatnih hidroinstalacija i elektroinstalacija te prilagodbu postojećih prostorija.

Rekonstrukciju će financirati Ministarstvo zdravstva. Potpisivanju je nazočila izaslanica ministra zdravstva Anita Milas-Anzić koja je poručila kako će se ovom investicijom povećati iskoristivost bolničkih resursa, smanjiti liste čekanja, ali i troškova poslovanja.

Ovo je samo jedna od investicija u poboljšanje zdravstvenog sustava, rekao je župan Matija Posavec. Dodao je i da je danas potpisan i ugovor o početku postupka nabave dva sanitetska vozila i jednog vozila za Zavod za hitnu medicinu.

Fotogalerija (Uvjeti korištenja):

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.