Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Nacionalni Stožer donio nove mjere: Odgađaju se svi skupovi s više od tisuću ljudi

Foto: Ilustracija

Nacionalni stožer civilne zaštite odlučio je da svi strani državljani koji ulaze u Hrvatsku iz država gdje su žarišta zaraze koronavirusom moraju biti u obveznoj karanteni 14 dana te da se odgode svi skupovi na kojima sudjeluje više od 1000 ljudi, objavila je Vlada na svojim internetskim stranicama.

Predsjednik Stožera Davor Božinović rekao je danas da će strani državljani koji ulaze u Hrvatskoj iz žarišta zaraze biti u obveznoj karanteni 14 dana, a hrvatski državljani će dobiti rješenje za samoizolaciju. Građanima koji su planirali potovanje u zemlje zahvaćene koronavirusom, predlaže da iste odgode.

Božinović je istaknuo da treba odgoditi sve skupove i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od 1000 ljudi, a organizatori okupljanja koja će se eventualno održati dužni su osigurati najviše najviše higijenske standarde, kao i punktove s dezinfekcijskim sredstvima. Također, svim sudionicima treba dati jasnu uputu da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje i izbjegavanje bližeg socijalnog kontakta. Ovih preporuka posebno bi se trebali držati ljudi koji imaju respiratorne bolesti i povišenu temperaturu te ne trebaju dolaziti na takve manifestacije, stoji u objavi.

 

Prije početka manifestacije organizator će morati dobiti suglasnost od županijskog stožera civilne zaštite i nadležnog zavoda za javno zdravstvo.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.