STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

FOTO: Na punktovima počelo masovno cijepljenje protiv koronavirusa

U Međimurskoj županiji jutros je počela druga faza cijepljenja protiv virusa COVID-19. Na pet lokacija bit će cijepljeno prvih 1096 osoba starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika.

U organizaciji, uz liječnike, angažirano je 80 ljudi. Na punktovima u Čakovcu bit će cijepljeno oko 500, u Prelogu i Murskom Središću po oko 300 pacijenata.

Građani će primiti jedno od tri raspoloživa cjepiva Pfizer, Moderna i AstraZeneca. U slučaju nedolaska pacijenta koji je naručen za cijepljenje, umjesto njega bit će pozvana prva osoba koja se nalazi na takozvanoj rezervnoj listi.

Prema planu, sljedećeg vikenda moglo bi se cijepiti oko 2000 osoba, piše u priopćenju Stožera civilne zaštite Međimurske županija. Župan Matija Posavec jutros je obišao cijepni punkt u dvorani GOC-a u Čakovcu.

Proteklog dana u Međimurskoj županiji imamo četiri nova slučaja zaraze. PCR metodom testirana je 131 osoba, od kojih su tri pozitivne, što je 2,25 posto. Jedan slučaj dijagnosticiran je na temelju kliničke slike.

Proteklog dana oporavilo se 16 osoba pa su trenutno 124 pozitivne osobe.

U Županijskoj bolnici Čakovec na liječenju je 30 pacijenata, među kojima su tri na invazivnoj respiraciji. Proteklog dana tri su pacijenta hospitalizirana, a dva su otpuštena.

U Varaždinskoj županiji proteklog dana  evidentirano je 17 novih slučajeva zaraze, a testiran je 281 uzorak. Preminula je jedna osoba pa je trenutno 105 aktivnih slučajeva, javlja Županijski stožer civilne zaštite.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin su 52 osobe s težom kliničkom slikom, od kojih je njih 16 na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, 5 ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 31 osoba je u Klenovniku, a u Novom Marofu nema COVID-19 pacijenata.

Od početka epidemije evidentirane su 15.082 osobe zaražene novim koronavirusom.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More