Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Na korak do ispunjenja sna: MURID uskoro kreće s radom u novoj zgradi, večeras humanitarni koncert za opremanje

MURID, Marina Držanić | Foto: Studio M

Centar za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID uskoro će krenuti s radom u svojoj novoj zgradi što će donijeti dugoočekivane bolje i kvalitetnije uvjete za podršku i pomoć djeci s poteškoćama u razvoju od najranije dobi.

Centar će s dosadašnjih 300 proširiti na oko 1600 četvornih metara, bit će regionalni i nacionalni primjer intersektorske suradnje koja će na jednom mjestu pružati pomoć djeci, ali i roditeljima.

Imat će i senzornu dvoranu, a planiraju i pružanje novih usluga, rekla je nedavno u našem je programu izvršna direktorica Marina Držanić:

Izgradnja novog Centra stajala ih je oko 19,5 milijuna kuna, od čega je oko 76 posto sufinancirano kroz Europski fonda za regionalni razvoj, a ostatak vlastitim sredstvima i kroz kampanju Za prvih 1000 dana djetinjstva gdje se uključila cijela zajednica:

U tijeku je završno opremanje novih prostora u koje će MURID preseliti sa svom dosadašnjom opremom, a koju će potom nadograđivati kako bi mališanima nastavio pružiti što kvalitetniju podršku i pomoć.

Za potrebe opremanja i novu didaktička pomagala večeras će biti održan humanitarni koncert u Centru za kulturu u Čakovcu s početkom u 20 sati. Natupit će Filip Hozjak, Gabriela Hrženjak i Varaždinski tamburaški orkestar, a ulaznice su po cijeni od 20 eura.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.