Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Na četiri lokacije kroz mjesec dana spašeno 4645 vodozemaca

Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode i ove godine organizirala je akciju spašavanja vodozemaca od stradavanja na prometnicama – „Žabe na cesti“.

Na četiri lokacije, u Selnici, između Križopotja i Dragoslavca te prvi put u Palovcu, na kritičnim točkama stradavanja vodozemaca uz prometnice su postavljene zaštitne ograde ukupne dužine više od dva kilometra. Uz ogradu su postavljene kante koje su složile kao zamka za vodozemce, a koje su potom tijelom ranog jutra ili večeri obilazili volonteri i vodozemce sigurno prenijeli do obližnje vodene površine.

U akcijama koje su trajale 34 dana tijekom ožujka i travnja u prenošenju je sudjelovalo 228 volontera, a spasili su 4645 vodozemaca.

Uz djelatnike Međimurske prirode u akcijama su sudjelovali brojni volonteri te učenici OŠ Selnica, OŠ Mursko Središće, OŠ Nedelišće, OŠ Prelog, Srednje Škole Čakovec, Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, 1. OŠ Čakovec, OŠ Marije Jurić Zagorke, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, OŠ Orehovica, OŠ Domašinec, i OŠ Hodošan, zatim Općina Selnica, Ekološka udruga Platana i Ekološka udruga Vrba Jurčevec.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.