Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Na 6. Polumaraton Zrinskih stiže više od 750 trkača, evo koje će ulice i kada biti zatvorene

Obilježavanje Dana Međimurske županije i ove godine ima sportsku notu, a ove nedjelje slijedi 6. izdanje Polumaratona Zrinskih koji će se trčati ulicama Čakovca.

Na konferenciji za medije u županijskoj vijećnici, uz  župana Matiju Posavca, organizatori utrke iz AK Međimurje Čakovec Mario Dobša, Damir Šimunić, Nenad Veselko i Božica Horvat, danas su objavili detalje vezane uz zatvaranje prometnica u Čakovcu koje će biti na snazi tijekom prijepodneva.

IMG 0525 6. Polumaraton Zrinski www.studiom.hr

Utrka ima međunarodni karakter, među 750 prijavljenih trkača uz domaće snage stižu i trkači iz Slovenije, Austrije i Mađarske. Polumaratonska utrka boduje za Hrvatsku cestovnu ligu te Sjeverozapadni Kup, a u sklopu utrke za građane na 5 km održat će se i utrka vatrogasaca koja se boduje za vatrogasnu trkačku ligu. U posebnoj konkurenciji svoje timove prijaviti mogu i tvrtke, a za sad je prijavljeno 25 timova.

Pobjednike čekaju pehari, medalje i nagrade sponzora.

Start je 9 sati u Zrinsko-franskopanskoj ulici, a cilje će biti na Trgu Republike.  Za veselo i aktivno prijepodne pobrinut će se nekoliko stotina vrtićanaca za koje će biti organizirane razne natjecateljske igre. Prijaviti se mogu svi zainteresirani dječji vrtići.

Prometnice će na svima važnim punktovima osiguravati oko 120 vatrogasaca JVP Čakovec, a organizatori su pozvali građane da imaju razumijevanje za trkače i da poštuju prometnu regulaciju koja će biti na snazi kako bi utrka protekla sigurno za sve sudionike te na zadovoljstvo i ponos Međimurja.

Istaknuto je da će na samoj organizaciji utrke radit će više od 200 volontera, a Udruga žena Donji Hrašćan pobrinut će se da se sudionici zaslade domaćim kolačima.

Detalje o utrci donosimo u Zoni sporta.

Evo koje će prometnice i u kojim terminima biti zatvorene:

IMG 0546 6. Polumaraton Zrinski www.studiom.hr e1681902966933

Trasa Polumaratona Zrinskih:

IMG 0545 6. Polumaraton Zrinski www.studiom.hr

 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.