Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Muškarac pao s bicikla na nizbrdici u Okruglom Vrhu, imao je 1,72 promila

Foto: Ilustracija / Bicikl

Proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je sedam prometnih nesreća, pri čemu su tri vozača bila pod utjecajem alkohola, a ozlijeđen je vozač motocikla.

Najveća koncentracija alkohola od 1,72 promila utvrđena je kod 51-godišnjeg muškarca koji su u Okruglom Vrhu biciklom spuštao ni nizbrdicu pri čemu je izgubio nadzor nad upravljanjem zbog čega je došlo do prevrtanja bicikla i pada vozača na kolnik. Vozilom hitne pomoći prevezen je u ŽB Čakovec gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen te je nakon pružene pomoći puste na kućnu njegu. Vozača bicikla policija će prekršajno sankcionirati.

U subotu oko 20,30 sati u Strahonincu 34-godišnji vozač motociklom je pri izlasku iz zavoja sišao van kolnika na uzdignuti nogostup pri čemu je udario u betonsko-metalnu dvorišnu ogradu obiteljske kuće, a potom i u metalnu oznaku hidranta. Uslijed siline udara došlo je do prevrtanja motocikla i pada vozača. Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju, a težina ozljeda za sad nije okvalificirana.

Na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 13 prometnih nesreća, a ozlijeđene su dvije osobe.

U pojačanom nadzoru prometa utvrđeno je 130 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, među kojima osam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a 78 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 1.60 promila, a najviša nepropisna brzina iznosi 117 km/h.

U petak oko 22 sati u Podvorcu 51-godišnji vozač automobilom se uključivao u promet državne ceste vožnjom unatrag iz dvorišta, ali nije propustio sva vozila te je na njega vozilom naletio 79-godišnjak koji je bio pod utjecajem alkohola od 1,11 promila. Uslijed udara oba su automobila odbačena u cestovni jarak, a ozlijeđen je 79-godišnji vozač kojem je pomoć pružena u varaždinskoj bolnici.

Jučer oko 10 sati u Podvorcu 67-godišnji vozač automobilom je pri skretanju s ceste na dvorište oduzeo prednost prolaska motociklu kojim je iz suprotnog smjera, prije stjecanja prava na upravljanje vozilima A kategorije, upravljao 29-godišnjak. On je u kočenju izgubio nadzor nad upravljačem i u zanošenju, prednjim dijelom motocikla udario u stražnji desni bočni dio osobnog vozila. Vozač motocikla je uslijed udara pao i sletio u desni cestovni jarak. Pritom je ozlijeđen te je prevezen u varaždinsku Opću bolnicu, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.