STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

MURID prvo desetljeće zaokružuje s pruženom pomoći za više od 2 tisuće djece te nizom projekata i nagrada

Pregledom ostvarenog i potpisivanjem novog ugovora o sufinanciranju Dnevnog centra, danas je u županijskoj vijećnici obilježeno 10 godina Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu – MURID.

Udruga je osnovana inicijativom i volonterskim angažmanom stručnjaka te su jedini licencirani pružatelj usluga rane intervencije na sjeverozapadu zemlje. Iza sebe imaju niz nagrada, projekata i licenci na međunarodnoj razini, a ruku podrške pružili su za više od dvije tisuće djece i njihovih obitelji.

Da pristup rane intervencije nije fokusiran na ispravljanje teškoća, već stvaranju uvjeta za bolji život, istakula je direktorica Silvija Pucko. Zahvalila je Županiji, gradovima i općinama koje su prepoznale važnost njihovog rada i pružile podršku.

MURID Prvo desetljeće zaokružuju s nizom nagrada, projekata i licenci na međunarodnoj razini, a ruku podrške pružili su za više od 2 tisuće djece i njihovih obitelji. 👏💞 – Pristup rane intervencije nije fokusiran na ispravljanje teškoća, već stvaranju uvjeta za bolji život – istaknula je Sivija Pucko, direktorica Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu.

Posted by Radio Studio M on Tuesday, 23 February 2021

 

Dobitnici su nagrade za najbolji lokalni EU projekt pod nazivom AGENTI 0-7. U Međimurje su doveli volontersku priču „Pripovjedači priča za laku noć – Tete i stričeki Pričalice“ koja je lani primila nagradu „Ponos Hrvatske“. Održali su i prvi Festival medvjedića koji je postao njihova najveća volonterska akcija.

Organizirali su svoj prvi kongres pod nazivom „S.M.A.R.T. pristup u ranoj intervenciji“ te su izdali prvu slikovnicu „Sretna priča jednog medvjedića“ kao nastavak Festivala medvjedića koji je osvojio nagradu za Naj naj akciju Hrvatske.

Međimurska županija podržava rad MURID-a od početka. Petu godinu uzastopce sufinanciraju se usluge rane intervencije za sve korisnike s područja županije što je stvorilo temelje za sustavno pružanje potrebnih usluga. Župan Matija Posavec s direktoricom Pucko danas je potpisao novi ugovor o sufinanciranju Dnevnog boravka vrijedan 350 tisuća kuna.

Na do sada ostvarenom čestitala je i pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić-Grlač.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.