STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Mladost u prijateljskoj utakmici sa Slavenom umirovila Nikolu Bukala i proslavila svog Lovru Zvonareka

U preloškom Parku mladosti jučer su u prijateljskom ogledu snage odmjerili domaći četvrtoligaš Mladost Komet i prvoligaš Slaven Belupo iz Koprivnice.

Rezultat? Manje važan.

U sportskom ozračju Preložani su se tog poslijepodneva 14. rujna 2021. s puno emocija oprostili od svog dugogodišnjeg igrača i kapetana Nikole Bukala, a iz suparničkih redova i ‘djetetu preloškog kluba’ Lovri Zvonareku čestitali su na transferu u redove Bayern Münchena. Gradonačelnik Ljubomir Kolarek i Damir Pigac, Lovrin prvi trener, predali  su mu simboličan poklon.

Lovro je prve nogometne korake napravio upravo u preloškoj školi nogometa, a sa svega deset godina prešao je u redove koprivničkog Slavena gde je njegova karijera ove godine doživjela rapidan uspon. Između ostalog, sa 16 godina i 14 dana postao je vlasnik titule najmlađeg strijelca u povijesti nacionalne lige, a sve je kulminiralo transferom u redove bavarskog velikana.

Ključni prekid prijateljskog susreta dogodio se, simbolično, u 5. minuti. U svom 385. nastupu u dresu Mladosti Nikola Bukal skinuo je kapetansku traku i zaključio svoju seniorsku karijeru tijekom koje je u bijelo-plavom dresu postigao 28 golova. Predsjednik kluba Željko Sokač i njegov prethodnik po funkciji Josip Zvonarek predali su mu poklone.

Oprostili su se od njega i suigrači, a na izlasku s terena i ovog puta dočekala ga je najveća podrška, obitelj – supruga Lidija, sinovi Noel, Borna i Niki te roditelji i braća.

Utakmicu je sudio Marko Fleten, a pomoćni suci bili su Borut Križarić i Krešo Lang.

Više o svemu odnosimo u Zoni sporta, a u nastavku pogledajte fotogaleriju iz Parka mladosti, dana koji će zasigurno imati posebno mjesto u klupskim analima.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More