Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Ministar Fuchs: Sportaši bi školske sportske dvorane mogli koristiti vikendom

Plenković u Pribislavcu_OŠ Vladimira Nazora

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u Pribislavcu rekao je kako bi se školske sportske dvorane mogle otvoriti za korištenje klubovima tijekom vikenda uz pridržavanje striktnih mjera dezinfekcije nakon toga.

  •  Razgovaramo s epidemiološkom službom i na tragu smo određenog rješenja, ali mislimo da se u prvom redu čitav proces izvođenja nastave u školi mora uhodati. Nakon toga, ako ne bude proboja virusa unutar škola, može se razmišljati o tome da se sportske dvorane koriste preko subote i nedjelje  kad djece nema u školi. Uz, naravno, obavezu onih koji koriste, dakle, klubova, da se dvorane nakon upotrebe dezinficiraju. Takav je plan, bit će donesene upute, ali u ovom trenutku još ne bismo izlazili s tom varijantom dok ne vidimo kakva će situacija biti. – kazao je Fuchs novinarima u Pribislavcu prilikom obilaske OŠ Vladimira Nazora.

Klubovi u manjim sredinama ipak su u nepovoljnijem položaju nego oni u većim gradskim sredinama koji na raspolaganju imaju druge javne dvorane zbog čega smatraju da će izgubiti u trenažnom procesu, na što je Fuchs odgovorio:

  • Ja sam bio ministar sporta pa preporučujem da kroz ovo vrijeme rade kondicijske treninge što će isto doprinijeti samoj psihofizičkoj spremi. Ne vjerujem da će doći do dramatičnih zapleta jer će klubovi koji tjedan kasnije upisati nove članove. Razumijemo svu problematiku, ali morate razumjeti da je nama sigurnost svih učenika na prvom mjestu. Sve će doći na mjesto, samo nemojmo brzati. – poručio je.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.