Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Ministar Filipović otvorio Gospodarski forum Grada Preloga

Gospodarski forum Grada Preloga 2022

U Prelogu traje Gospodarski forum Grada Preloga, a ovogodišnje izdanje otvorio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.

301 poduzeće, 115 obrtnika, više od 400 poljoprivrednih gospodarstva s preko 5000 zaposlenih na području grada koji ima oko 7,5 tisuća stanovnika, impresivne su brojke kojima se Prelog može pohvaliti, istaknuo je na kratkoj svečanosti otvaranja gradonačelnik Ljubomir Kolarek. Dodao je i da je Grad Prelog lokomotiva gospodarskog razvoja razvoja Međimurske županije.

Unatoč korona krizi i ratu u Ukrajini koji je donio inflaciju i energetsku krizu, gospodarstvo raste, kao i plaće. Ono što nedostaje je kvalitetna radna snaga, istaknuo je gradonačelnik. U našem je kraju sve više radnika iz trećih zemalja koji su se dobro uklopili i spremni su raditi, no nedostaje im znanja, dodao je.

Da je Grad Prelog predvodnik u gospodarstvu Međimurske županije, istaknuo je i ministar Filipović, a podsjetio i da je na tom putu razvoja pomogla i Vlada. Između ostalog istaknuo na darovano zemljište za izgradnju gospodarske zone vrijedno oko 9 milijuna kuna, bespovratne potpore poduzetnicima, kao i sredstva kroz jesenski paket mjera.

Istaknuo je i da je Prelog lider u odvajanju otpada u Hrvatskoj, visoku zaposlenost te sposobnost privlačenja stranih investicija i poticanje domaće proizvodnje što je pripisao spoju dobrog upravljanja Grada i marljivosti stanovništva.

Središnje događanje bit će susret gospodarstvenika na kojem se očekuje prezentacija Nacionalnog plana oporavka i otpornosti od 2021. 2026. godine i panel rasporava Energetska sigurnost.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.