Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

MEĐUNARODNI DAN SESTRINSTVA U Županijskoj bolnici čakovec nagrađene medicinske sestre za predan rad

U prostorijama ravnateljstva Županijske bolnice Čakovec u ponedjeljak prigodnim je programom obilježen međunarodni dan sestrinstva. Dan se obilježava 12. svibnja – tom prilikom želi se istaknuti vrijednost sestrinske profesije kao najbrojnije u sustavu zdravstva, a kvalitetna zdravstvena skrb nezamisliva je bez medicinskih sestara I tehničara.

Nagrađene su 34 sestre za predan rad, za 10, 20, 30, 40 i 45 godina službe, a nagrađeno je i 7 medicinskih sestara koje su trenutno na bolovanju.

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Valerija Korent istaknula je kako je u Županijskoj bolnici Čakovec  zaposleno 465 medicinskih sestara i tehničara koji skrbe za bolesnike 24 sata dnevno, dok je Goran Toplek  predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara i tehničara  Međimurske županije iznio podatak da ih je ukupno u Republici Hrvatskoj preko 41.000, a samo u međimurskoj županiji 1052.

Svake godine međunarodni dan sestrinstva ima svoju temu koja ove godine u fokus stavlja važnost ulaganja u medicinske sestre – na priznavanje stručne spreme i poboljšavanje uvjeta rada, istaknula je Božena Kapitarić Predsjednica Hrvatske udruge medicinskih sestara – podružnice ŽB Čakovec.

Ravnatelj Igor Šegović čestitao je svima kolegicama i kolegama njihov dan, poručio da Županijska bolnica slovi za jednu od boljih u državi za što su oni zasigurno zaslužni jer su upravo sestre i tehničari prvi kontakt s pacijentima –  ogledalo bolnice.

Čestitkama se pridružio župan Matija Posavec te rekao kako je u zdravstvenim ustanovama u županiji osigurana infrastruktura i oprema, no najbitniji su ljudi koji rade, a upravo su medicinske sestre i tehničari oni koji pokrivaju najveći dio posla i čine ukupnu sliku našeg zdravstvenog sustava.

 Kulturno-umjetničkim izvedbama program su obogatili učenici Srednje škole Čakovec.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.