STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Međimurski prvoligaši ovog vikenda nastavljaju prvenstvo! Dva kluba upitna

Na plenumu Prve međimurske nogometne lige održanom večeras u Prelogu predstavnici klubova većinom glasova odlučili su da ovog vikenda, unatoč izostanku gledatelja, ipak krenuti u nastavak prvenstva.
S 15 glasova za te po jednim protiv (NK Draškovec) i suzdržanim (NK Naprijed Cirkovljan) prihvaćena je varijanta B.

Prema tome, u najvišem županijskom rangu mijenja se sustav natjecanja. Klubovi će prvo odigrati zaostalih pet utakmica iz jesenskog dijela prvenstva, a nakon toga prema stanju na tablici krenut će play-off. Liga za prvaka i Liga za ostanak u koji će prenijeti puni broj bodova iz prvog dijela sezone.

O propozicijama, povjerenik za natjecanje Darko Jambrović.

Ako će na kraju situacija biti takva da će iz lige ispasti više od tri kluba, u propozicije se ugrađuje i ‘spašavanje’ jednog čime bi liga i iduće sezona ostala na 17 klubova.

A da Draškovec, koji je trenutno posljednji na ljestvici, želi igrati nogomet, ali da nisu za ovakvu varijantu kazao je sportski direktor NK Draškovec Dario Kovač.

No ipak se očekuje da će nakon ponovnog dogovora unutar klubova, i Draškovec i Naprijed prihvatiti ovu varijantu.

Parovi 13. kola: Galeb – BSK, Hodošan – Sloga (Š), Jedinstvo (GM) – Spartak, Dubravčan – Naprijed, Draškovec Geothermae – Graničar (K), Trnovec – Bratstvo (J), Kraljevčan 38 – Podturen, Polet (P) – Trnava.

Slobodna je Venera PMP.

Zadovoljan što prvoligaški kreću u prvenstvo je predsjednik MNS-a Mato Kljajić, a potvrdio je da će savez pokriti tropkove službenih osoba u prva dva kola.

Kako doznajmo, i u Drugoj ligi skupina B neki od klubova promijenili su svoje mišljenje zbog čega bi i ta liga ovog vikenda mogla krenuti u svoje natjecanje …

 

Uskoro više …

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More