Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Međimurski branitelji obilježili 31. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Međimurski branitelji odavanjem počasti poginulim suborcima obilježili su 31. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 25. obljetnicu završetka mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.

Obilježavajući značajnije datume iz novije hrvatske povijesti, „Da se ne zaboravi”,  izaslanstvo Udruge dragovoljaca  i veterana domovinskog podružnice Međimurske županije upalilo je lampione kod  Spomen obilježje smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Međimurske županije u čakovečkom Perivoju Zrinskih.

Izaslanstvo je činilo predsjednik podružnice Stjepan Horvat,  dopredsjednici Josip  Jezernik i Vladimir Vidović, predsjednik ogranka Čakovec Tihomir Dominić i zapovjednika Počasnog zdruga UDVDR PMŽ  nadnarednik u miru Mato Vidaković.

Tako je odana počast onima koji su najzaslužniji za stvaranje i priznanje Republike Hrvatske. Međunarodno priznanje dogodilo se nakon provedenih uspješnih obrambenih akcija i zaustavljanja  srbo-četničkog okupatora na svim bojištima kao i prvih oslobodilačkih akcija u zapadnoj Slavoniji, ali nažalost i nakon velikog broja ljudskih žrtava.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.