Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Međimurska županija ulaže u razvoj lovstva i očuvanje autohtone pasmine međimurski konj

U maloj vijećnici Međimurske županija potpisan je sporazum o razvoju lovstva na području Međimurske županije, a kroz program potpora u poljoprivredi, Međimurska županija dodijelila je 8.000 eura za zaštitu i očuvanje autohtonih pasmina.

Lovačkom savezu dodijeljeno je 35.000 eura, rekao je župan Matija Posavec. I ove godine zainteresiranost za lovstvo je velika, poručuje predsjednik županijskog Lovačkog saveza Ljubomir Grgec i da se prosječna starost lovaca u LS MŽ smanjila.

MŽ i dalje nastavlja s pružanjem podrške u nastojanjima očuvanja autohtone pasmine, Međimurskog Konja. Kroz program potpora u poljoprivredi, MŽ  je dodijelila je iznos od 8.000 eura za zaštitu i očuvanje autohtonih pasmina. Ugovor je potpisao Matija Ladić, predsjednik udruge uzgajivača međimurskog konja Međimurec.

Dodijeljena sredstva će se početi koristiti vrlo brzo, rekao je resorni pročelnik Darko Radanović

Cilj je imati ergelu međimurskog konja, a prvi korak k tome je dogovorena suradanja s međimurskom prirodom vezano uz pašnjak na Žabniku gdje bi udruga uzgajivača preuzela posjed na upravljanje.

U sklopu dana žuapanije, prvi put i predstavnici udruga održat će izložbu međimurskog konja u jezeru starog grada.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.