Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Međimurska županija sufinancira obnovljive izvore energije za obiteljske kuće

Međimurska županija prvi puta ove godine sufinancira korištenje obnovljivih izvora energije za obiteljske kuće na svom području. Nova to mjera pomoći građanima kao korak k zelenoj traniziji najavljena je na konferenciji za medije u županijskoj vijećnici.

U pilot-projektu osigurano je 60 tisuća eura. Vlasnici privatnih kuća mogu ostvariti poticaj od 200 i tisuću eura za izradu energetskih certifikata ili glavnog projekta za fotonaponsku elektranu, odnosno ugradnju obnovljivih izvora energije. Očekuje se prijava za oko 100 projekata.

„Suočeni s upitima naših građana za potpore namijenjene prelasku na obnovljive izvore energije, odlučili smo u suradnji s našim stručnim službama osmisliti javni poziv kako bismo odgovorili na tu potrebu. I to oblikom direktne pomoći građanima, u ovom slučaju, kada je riječ o obiteljskim kućama.

Bude li velikog interesa, što očekujem jer na našem području postoji svijest i inovativnost u smislu zelene tranzicije, od iduće godine ćemo povećati iznos kako bismo obuhvatili što je moguće veći broj naših građana. Pozivam građane da iskoriste ovu šansu, a Međimurska energetska agencija, kao i naš Upravni odjel, bit će na raspolaganju za informacije i pojašnjenja“, rekao je župan Posavec.

Javni natječaj provodi MENEA-a, a o tehničkim detaljima govorio je direktor Alen Višnjić. Javni poziv otvoren je do 15. studenog, odnosno do utroška sredstava.

Pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam pročelnik Darko Radanović istovremeno je najavio natječaj za bespovratne potpore za poduzetnike. Namijenjen je mikro, malom i srednjem poduzetništvu za izradu prijavne dokumentacije za prijavu na natječaje ili kandidiranje za beskamatne zajmove. Maksimalni iznos potpore iznosi 2.000 eura.

Poziv je otvoren do utroška sredstava ili najkasnije do 1. prosinca.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.