Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Međimurska županija potpisala Sporazum o suradnji sa Saveznom državom Štajerskom

Međimurska županija potpisala je Sporazum o suradnji sa Saveznom državom Štajerskom.

Predstavnici jedne od najrazvijenijih austrijskih, ali i europskih pokrajina borave u dvodnevnom posjetu Međimurju. Sporazum je potpisan danas nakon radnog sastanak u županijskoj vijećnici na kojem su delegacije razgovarale o zajedničkim interesima i povezivanju dviju regija u područjima od poljoprivrede, gospodarstva, turizma i sporta do obrazovanja, istraživanja i inovacija.

– S obzirom na njihove broje i rast koji imaju iz godine u godinu, možemo jako puno učiti od njih. Zemljopisno smo blizu, karakterom i mentalitetom vrlo slični, mnogo Međimurci radi u Štajerskoj, ali i mnogo njihovih tvrtki posluje u našem kraju stoga imamo i o čemu razgovarati i dobre temelje za suradnju., rekao je župan Matija Posavec podsjetivši i da je međimurska delegacija prije nekoliko mjeseci boravila u posjetu Štajerskoj.

Potpis na Sporazum međimurski župan stavio je uz državnog ministra za europske i međunarodne poslove, obrazovanje i ljudske potencijale Savezne države Štajerske Wernerom Amonom.

Suradnja dolazi u trenutku kada Štajerska predsjeda savezom Alpe Jadran čija je Međimurska županija članica, što je važnim naznačio i ministar Amon. Poručio je da su Međimurje i Štajerska slične regije koje imaju interes u održivom razvoju, ali pri svemu ne zaboravljaju tradiciju i vrlo važnu međugeneracijsku suradnju.

Delegacija iz Štajerske u kojoj je bio u austrijski veleposlanik u Hrvatskoj Njegova Ekselencija Josef Markus Wuketich, danas je obišla i berbu klonske selekcije pušipela, međimurske autohtone sorte u Svetom Urbanu.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.