Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

FOTO, AUDIO | Međimurska policija obilježila svoj dan: Imamo dobre rezultate, ali i probleme od kojih ne bježimo

Policijska uprava međimurska svečanom akademijom u svom sjedištu u Čakovcu te odavanjem počasti poginulim policijskim službenicima i braniteljima obilježila je Dan policije koji se slavi 29. rujna, na blagdan svetog Mihovila.

Načelnik Ivan Sokač:

Šef međimurskih policajaca od dobrih rezultata posebno izdvaja činjenicu da su razriješili sva teška kaznena djela koja su narušavala sigurnost građana i bila medijski eksponirana zbog čega je zahvalio policijskim službenicima. Dodao je kako je zbog isticanja u svom radu protekle godine nagrađeno njih više od 20.

A problema ima i od njih se ne bježi, no načelnik ponavlja da rješenje nije u povećanju broja policajaca ili ophodnji.

U stvaranju boljih uvjeta rada u proteklih je godinu dana energetski obnovljeno sjedište PUM, policija se dodatno oprema, a čeka se potpisivanje nove odredbe o unutarnjem ustroju čime bi se trebala popuniti mjesta koja su u deficitu, rekao je Sokač.

Dobrim je ocijenio i stanje sigurnosti, kao i stanje u prometu gdje, iako su recidivisti veliki problem, njima čak oko 250 na dvije godine oduzeta je vozačka dozvola. Do nje ponovno mogu samo ponovnim polaganjem vozačkog ispita.

Čestitku našoj policiji povodom njihovog dana uputio je zamjenik župana Josip Grivec.

Podsjetimo da je zbog pogoršanja epidemiološke situacije odgođen Sajam sigurnosti i prevencije. Danas i sutra policijski službenici Dan policije na terenu će obilježiti preventivnim aktivnostima uz info punktove u Prelogu, Čakovcu i Murskom Središću. Posjetit će i djecu u vrtićima (Cvrčak i Cipelica u Čakovcu, Fijolica u Prelogu te Maslačak i Pahljina u Murskom Središću) kako bi ih upoznali o sigurnom kretanju u prometu.

Izjave donosimo u informativnom programu, a u nastavku pogledajte fotogaleriju sa svečane akademije i odavanja počasti policijskim službenicima:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.