Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Međimurska delegacija na prijemu kod predsjednika povodom 100. obljetnice ŽB Čakovec

Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić

Međimurska županija želi zadržati upravljačka prava nad Županijskom bolnicom Čakovec i traži da se izmjenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, koji je u saborskoj proceduri, takva mogućnost predvidi – ponovio je u utorak na prijemu kod predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića međimurski župan Matija Posavec.

Županijska bolnica Čakovec osnovana je 1922. godine i 100. obljetnica postojanja bila je povod prijema u uredu predsjednika za delegaciju Županijske bolnice Čakovec i Međimurske županije, kao osnivača.

Povodom 100. obljetnice izdana je i monografija koja predstavlja povijesni osvrt na razvoj zdravstva u našem kraju. S bolničkim brojkama predsjednika su upoznali župan Posavec i ravnatelj bolnice dr. Igor Šegović, kao i realiziranim projektima i onima koji su u planu.

Predsjednik Milanović čestitao je na postignućima koja su plod suradnje regionalne samouprave i vodstva Bolnice, a najavio je i skori službeni posjet Međimurskoj županiji.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.