Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Međimurje vodeća županija prema transparentnosti proračuna

Foto: Ilustracija / Pixabay

Foto: Ilustracija / Pixabay

– Transparentnost se ocjenjuje objavom pet dokumenata na internetskim stranicama jedinica regionalne, odnosno lokalne samouprave.

Prema rezultatima sedmog ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna svih 576 hrvatskih županija, gradova i općina koje je objavio Institut za javne financije, Međimurska županija vodeća je u Hrvatskoj prema prosječnoj transparentnosti svih lokalnih jedinica na svome području.

Međimurska županija za svaku proračunsku godinu na svojim internetskim stranicama objavljuje “Proračun u malom” ili “Proračun za građane”, sažetak proračuna Međimurske županije s najvažnijim smjernicama, koji u osnovnom crtama pojašnjava planove i aktivnosti. Time se omogućuje građanima uvid u prihode i rashode kako bi dobili transparentnu i potpunu informaciju o radu županijske uprave.

Prosječna proračunska transparentnost mjeri se brojem proračunskih dokumenata objavljenih na mrežnim stranicama županija, gradova i općina, pri čemu se ocjenjuje ocjenom od 1 do 5, a rezultate je objavio Institut za javne financije.

Uz Međimursku županiju, najvišu razini transparentnosti imaju i gradovi Čakovec, Prelog i Mursko Središće te općine Belica, Dekanovec, Domašinec, Donja Dubrava, Donji Vidovec, Goričan, Kotoriba, Mala Subotica, Nedelišće, Orehovica, Podturen, Pribislavec, Selnica, Strahoninec, Sveta Marija, Sveti Juraj na Bregu, Sveti Martin na Muri, Šenkovec, Štrigova i Vratišinec.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.