Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Međimurje u prvom stupnju dobilo drugoligašku licenciju

NK Međimurje / Foto: Studio M
Hrvatski nogometni savez završio je u prvom stupnju Središnji postupak licenciranja klubova za natjecateljsku sezonu 2021/22. za UEFA klupska natjecanja, uključujući i UEFA Ligu prvakinja te natjecanje u Prvoj HNL i u Drugoj HNL.

NK Međimurje u prvom postupku potvrđena je licencija za 2. HNL. Od aktualnih prvoligaša na popisu licenciranih klubova nema jedino Šibenika.

Klubovi su za sudjelovanje u europskim klupskim natjecanjima pod okriljem UEFA-e (Liga prvaka, Europska liga, Europa konferencijska liga i Liga prvakinja) te natjecanjima Prve HNL i Druge HNL trebali ispunjavati kriterije koji nose oznaku “A” i “B” iz pet skupina kriterija: sportski, infrastrukturni, administracija i stručno osoblje, pravni i financijski.

Rok za dostavu molbe za UEFA licencu, UEFA Ligu prvakinja, Licencu za Prvu HNL i Licencu za Drugu HNL te propisane dokumentacije bio je 31. siječnja 2021., dok je  rok za dostavu financijske dokumentacije  bio 1. travnja 2021.

To je i datum do kojeg su klubovi – tražitelji licencije, između ostaloga, trebali dokazati da su podmirili financijske obveze koje su dospjele do 31.12.2020. prema drugim nogometnim klubovima (djelatnosti transfera igrača, odnosno stjecanja / otuđivanja registracija igrača), te prema zaposlenicima i državi (porezi i doprinosi za zaposlenike).

Komisija za licenciranje HNS-a obavila je procjenu ispunjenja kriterija na temelju dokumentacije, informacija i podataka koju su dostavili klubovi – tražitelji licencije, ali i na osnovu drugih dostupnih relevantnih podataka i informacija te temeljem Pravilnika donijela odluke o licencijama.

Izdane UEFA licencije za 2021./22.:

1. GNK Dinamo
2. HNK Gorica
3. HNK Hajduk
4. NK Istra 1961
5. NK Lokomotiva
6. NK Osijek
7. HNK Rijeka
8. SNK Slaven
9. NK Varaždin

Izdane licencije za I. HNL za 2021./22.:

1. HNK Cibalia
2. GNK Dinamo
3. HNK Gorica
4. HNK Hajduk
5. NK Hrvatski dragovoljac
6. NK Istra 1961
7. NK Lokomotiva
8. NK Osijek
9. HNK Rijeka
10. SNK Slaven
11. NK Varaždin

* Napomena: Licencija za I. HNL vrijedi i za natjecanje u II. HNL

Izdane licencije za II. HNL za 2021./22.:

1. NK Belišće
2. NK BSK
3. NK Croatia
4. GNK Dinamo – II. momčad
5. NK Dubrava TIM kabel
6. NK Hrvatski dragovoljac
7. NK Inter-Zaprešić
8. NK Istra 1961
9. NK Junak
10. NK Kurilovec
11. NK Kustošija
12. NK Lučko
13. NK Međimurje
14. NK Opatija
15. HNK Orijent 1919
16. NK Osijek – II. momčad
17. NK Sesvete
18. NK Solin
19. NK Varaždin

Izdane licencije za Uefa Ligu prvakinja 2021./22.:

1. ŽNK Osijek
2. ŽNK Split

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.