Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Međimurje prvo dobilo Regionalni centar kompetentnosti u strojarstvu

U Čakovcu je održana završna svečanost Regionalnog centra kompetentnosti u strojarstvu Tehničke škola Čakovec. Ukupna vrijednost projekta bila je 29.999.995,67 eura sufinanciran europskim sredstvima.

Izgrađeno je devet praktikuma iz područja strojarstva i mehatronike u kojima se primjenjuju inovativne metode učenja. Osim što učenicima služi u provođenju stručne prakse i osposobljavanju tržište rada, na usluzi je i gospodarstvenicima na nekoliko razina.

Ravnatelj Dražen Blažeka istaknuo je da je ovo jedan od 25 regionalnih centara, no jedini koji je sa svim planovima odradio većinu poslova.  Župan Matija Posavec poručio je kako je ovo je samo još jedan primjer dobre prakse koji iz Međimurja ide prema Hrvatskoj. Svečanosti je među mnogim uzvanicima nazočio i izaslanik premijera, državni tajnik u ministarstvu znanosti i obrazovanja, Stipe Mamić.

Pogledajte našu fotogaleriju:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.