STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Međimurje opet ima rekord, 98 novozaraženih: Situacija se ne nastavlja dobrim putem

U Međimurskoj županiji proteklog dana 98 je novozaraženih virusom COVID-19, rečeno je na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Međimurske županije.

Proteklog dana testirana je 321 osoba, a među novooboljelima je četvero Međimuraca koji su testirani u drugim krajevima Hrvatske.

Situacija se ne nastavlja dobrim putem. Proteklog dana bilježimo i rekordan broj testiranih i rekordan broj testiranja. Sreća je u tome da je većina pozitivnih s blagim kliničkim slikama ili neki čak bez simptoma bolesti pa su otkriveni kao kontakti prethodno zaraženih. – kazala je dr. Marina Payer-Pal, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.

S obzirom na veliki broj testiranja, epidemiološka služba sporije uspijeva obavijestiti o rezultatima istih. – To stvara dodatnu frustraciju i nezadovoljstvo pa bih molila da se testirani jave svojim liječnicima primarne zdravstvene zaštite kako bi njih pitali za rezultat nalaza. Vjerujem da će tako dobiti prije nego da čekaju poziv epidemiološke službe – proučila je te apelirala na pridržavanje epidemioloških mjera i na međugeneracijsku solidarnost.

U samoizolaciji su 1424 osobe s time da je epidemiološka obrada još u tijeku. Do sada je ukupno uzeto  11149  uzoraka.

Okupljanja su najveći rizik za širenje zaraze, a epidemiološka služba kao veliki problem navodi i rođendane gdje dolazi do miješanja djece iz različitih razreda pa i škola.

Načelnik Stožera civilne zaštite Josip Grivec kazao je da se grupni sportovi moraju odgoditi na dva tjedna, a okupljanja su ograničena na najviše 20 ljudi, no Stožer poziva da se ona ipak ne održavaju.

>> Nužne epidemiološke mjere za područje Međimurske županije koje vrijede od 24. listopada!

U Županijskoj bolnici Čakovec je 27 hospitaliziranih, četiri više nego jučer, čime je iskoristivost kapaciteta za COVID-19 pacijente na 50 posto. Usporedbe radi, samo u protekla dva dana hospitalizirano je sedam osoba. Jedna je osoba na respiratoru.

Koronavirus u tri doma za starije i nemoćne, Točiš-Grlač: Situacija je dobra i stabilna

Koronavirus ušao je u još jedan dom za starije i nemoćne. Zarazu je unio djelatnik koji je zaražen u krugu obitelji, kazala je pročelnica Sonja Tošić-Grlač. Sada je ukupno zaraza potvrđena u tri ustanove, pri čemu kod 12 korisnika (jedan hospitaliziran) i 13 zaposlenika. Ipak, situacija je dobra i stabilna, a pročelnica je ponovno apelirala na ustanove koje još nisu donijele plan za zbrinjavanje korisnika, rad zaposlenika I organizaciju prostora u slučaju prodora koronavirus.

>> Imamo 1867 novozaraženih u Hrvatskoj!

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More