Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Međimurje obilježilo Dan mimoza

Dan mimoza, Čakovec / Foto: Međimurska županija

Dan mimoza, Čakovec / Foto: Međimurska županija

I u Međimurskoj županiji obilježen je nacionalni Dan mimoza koji se obilježava u okviru Europskog tjedna borbe protiv raka vrata maternice.

Simbolikom nježnog cvijeta mimoze danas je na čakovečkom Trgu Republike provedena akcija kojom se senzibilizirala javnost o važnosti edukacije, cijepljenja i ranog otkrivanja raka vrata maternice.

Dan mimoza u Čakovcu organizirale su članice Kluba Vita koji djeluje u sklopu Županijske lige protiv raka Čakovec i okuplja žene liječene od ginekoloških tumora te Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije. Na štandu su se prikupljali dobrovoljni prilozi te dijelile mimoze, a potporu su im pružili zdravstveni djelatnici Županijske bolnice, Doma zdravlja, ginekoloških ordinacije te ordinacija obiteljske medicine, kao i učenici Srednje škole Čakovec koji se obrazuju za zvanja u zdravstvu. Akciju je podržao i župan Matija Posavec.

Novac koji će biti prikupljen tijekom ovogodišnjeg Dana mimoza u Međimurju namijenjen je nabavci radnog stola za citološku ambulantu Županijske bolnice Čakovec.

 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.