STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Međimurje obilježilo Dan mimoza

Dan mimoza, Čakovec / Foto: Međimurska županija

I u Međimurskoj županiji obilježen je nacionalni Dan mimoza koji se obilježava u okviru Europskog tjedna borbe protiv raka vrata maternice.

Simbolikom nježnog cvijeta mimoze danas je na čakovečkom Trgu Republike provedena akcija kojom se senzibilizirala javnost o važnosti edukacije, cijepljenja i ranog otkrivanja raka vrata maternice.

Dan mimoza u Čakovcu organizirale su članice Kluba Vita koji djeluje u sklopu Županijske lige protiv raka Čakovec i okuplja žene liječene od ginekoloških tumora te Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije. Na štandu su se prikupljali dobrovoljni prilozi te dijelile mimoze, a potporu su im pružili zdravstveni djelatnici Županijske bolnice, Doma zdravlja, ginekoloških ordinacije te ordinacija obiteljske medicine, kao i učenici Srednje škole Čakovec koji se obrazuju za zvanja u zdravstvu. Akciju je podržao i župan Matija Posavec.

Novac koji će biti prikupljen tijekom ovogodišnjeg Dana mimoza u Međimurju namijenjen je nabavci radnog stola za citološku ambulantu Županijske bolnice Čakovec.

 

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.