STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Međimurje obilježilo Dan državnosti: ‘Izgrađivati Domovinu moramo i danas, to je pitanje naše budućnosti’

Dan državnosti Republike Hrvatske danas je obilježen diljem Međimurja misama za domovinu te polaganjem vijenaca kod spomenika poginulima i nestalima hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

Središnje obilježavanje održavno je u Čakovcu, a započelo je svetom misom za Domovinu koju je u župnoj crkvi Svetog Nikole Biskupa predvodio fra Željko Železnjak, nakon čega se povorka predvođena predstavnicima Počasnog zdruga Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnica Međimurske županije i Zrinskom gardom Čakovec uputila prema Spomen obilježju poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Perivoju Zrinskih gdje su brojna izaslanstva uz molitvu položila vijence i upalila svijeće.

Iz Čakovca poruku je uputio Stjepan Horvat, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Međimurske županije, Dan državnosti slavimo ponovno kao i početkom devedesetih.

Župan Matija Posavec u svom govoru istaknuo je da današnji dan nije vrijeme za politiziranje, već je dan kada se odaje počast svim braniteljima.

Navik on živi ki zgine pošteno!??

Objavljuje Radio Studio M u Subota, 30. svibnja 2020.

 

FOTOGALERIJA OBILJEŽAVANJA DANA DRŽAVNOSTI

Međimurje obilježilo Dan državnosti

 

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.