Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Međimurje obilježilo Dan antifašističke borbe

Dan je antifašističke borbe. Obilježava se u znak sjećanja na 22. lipnja 1941. godine kada je u šumi Brezovica, pored Siska, osnovan Prvi sisački partizanski odred. Bila je to prva antihitlerovska postrojba ne samo u tadašnjoj okupiranoj Hrvatskoj, nego i u ovom dijelu Europe.

Središnja svečanost obilježavanja u Međimurskoj županiji održana je na groblju u Svetom Jurju u Trnju u organizaciji Županije, Općine Donji Kraljevec, Grada Čakovca te Udruga antifašističkih boraca i antifašista Međimurja, a povorci su se pridružili i predstavnici Policijske uprave Međimurske, Društva Josip Broz Tito i mnogi građani.

Uz Spomen-obilježje svim poginulima u 2. Svjetskom ratu položeni su vijenci i upaljene svijeće, a u prigodnim govorima moglo se čuti da prošlost trebamo poštovati, ali se okrenuti budućnosti.

Izaslanstva su počast odala i kod Spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Perivoju Zrinskih u Čakovcu, podno Spomenika žrtvama 2. svjetskog rata na čakovečkom groblju.

Dan antifašističke borbe obilježen je i u Prelogu kod spomenika Palim borcima gdje je položen vijenac i zapaljene su svijeće.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.