Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Međimurje ima dvije državne prvakinje na preskoku!

PH gimnastika_foto GD Osijek-Žito Marko Banić / Tijana Korent

Tijana Korent / Foto: GD Osijek-Žito - Marko Banić

Čakovčanka Tijana Korent iz GK Marijan Zadravec Macan, državna je prvakinja na prekoku! Naša najiskusnija gimnastičarka i standardna reprezentativka na Prvenstvu Hrvatske u osječkom Gradskom vrtu titulu je uzela s ocjenom 13.375.

I nije to jedina medalja koja stiže u Međimurje! Naslovom državne prvakinje u juniorskoj konkurenciji na presokoku okitila se Luna Sakač.

PH gimnastika_foto GD Osijek-Žito Marko Banić / Tijana Korent
Tijana Korent / Foto: GD Osijek-Žito – Marko Banić

Dvostruka hrvatska olimpijka Ana Đerek (GK Marjan) postala je dvostruka prvakinja osvojivši zlata na gredi (13.050) i parteru (13.350).

“Završila sam zadnje natjecanje u ovoj godina koja je bila prepuna natjecanja i mislim da su sva odrađena uspješno. Kad bogledam unatrag, ništa ne bih promijenila. Imam jako malo kikseva ove godine. Sad sam opet nakon pauze od Svjetskih kupova i Olimpijskih igara pokazala dvije dobre vježbe – 13.050 na gredi i 13.300 na parteru. Odradila sam obje vježbe stvarno dobro i prezadovoljna sam. Došla sam nastupiti dvije sprave i na obje sam osvojila zlato. Presretna sam jer sui za mene stvarno dva teška tjedna i zbog obaveza na faksu i života, treninga, svega. Sutra idem na jednu svadbu, a onda imam nekoliko dana odmora. Spremna sam za odmor više nego za bilo što drugo.” , rekla je Đerek.

Višebojska prvakinja u seniorskoj konkurenciji je Christina Zwicker (ZTD Hrvatski sokol) koja je skupila 49.550 bodova, srebrna je Petra Furač (GK Sokol Karlovac) sa 48.950, a brončana Ira Benčinić (GK Rijeka) sa 36.900 bodova. Zwicker je osvojila i još četiri pojedinačne medalje – zlato na dvovisinskim ručama (12.250), srebro na gredi (12.800) i parteru (11.850) te broncu na preskoku (12.075).

“S ponosom mogu reći da sam višebojska prvakinja Hrvatske. Još sam zlatna na ručama, srebrna na gredi i parteru i treća na preskoku. Odlazim doma u Zagreb sa 5 medalja s čime sam presretna, pogotovo jer je ovo natjecanje bilo nakon Svjetskog prvenstva u Japanu kad je već top forma zapravo i prošla. Doduše, imam još jedno natjecanje ove godine, na Otvorenom prvenstvu Mađarske. Pozvali su me da budem dio njihove ekipe. Ponosna sam što su odabrali mene.”, rekla je Zwicker.

Ekipni seniorski trofej pripao je gimnastičarkama GK Sokol Karlovca (84.450), juniorski GK Rijeci (89.350), baš kao i mlađejuniorski (112.950).

Juniorska prvakinja u višeboju je Nika Kukuljan Frleta (GK Rijeka) sa 46.200 bodova koja je osvojila i naslove na dvovisinskim ručama (10.950), gredi (10.700) i parteru (12.200), dok je preskok pozlatila Luna Sakač iz GK MZ Macana (13.300).

Luna Sakač / Foto: GD Osijek-Žito - Marko Banić
Luna Sakač / Foto: GD Osijek-Žito – Marko Banić

Kod mlađih juniorki dominirala je Antea Šikić-Kaučič (ZTD Hrvatski sokol), zlatna u višeboju (47.275), na ručama (10.500) i parteru (13.200), te brončana na gredi i preskoku. Gredu je sa 11.950 osvojila Mila Prpić (GK Vita), baš kao i preskok (12.850).

Mia Gašparin iz GK Dubrave je višebojska pobjednica među kadetkinjama (54.475), a osvojila je i preskok (12.425), ruče (12.100), gredu (15.000) i parter (14.950).

U subotu od 9 sati na programu je slobodni program gimnastičarki, a od 16.45 muški apsolutni program kada će nastupiti i najbolji hrvatski reprezentativci.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.