Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Međimurje i dalje bez novozaraženih, ozdravila još jedna osoba

U Međimurskoj županiji 18. dan nema novozaraženih osoba virusom Covid-19, ozdravila je još jedna osoba, sedma ukupno, a trenutno se na liječenju nalazi jedna oboljela osoba, ali je dobrog općeg stanja, izvijestio je Stožer civilne zaštite na konferenciji za medije.

U proteklih 48 sati učinjeno je 59 testiranja, od čega 13 minulog dana, a ukupno je do sada testirana 481 osoba. Pojačana su testiranja proteklih dana, prvenstveno zbog domova za starije i nemoćne gdje se testiraju štićenici i djelatnici, rekao je župan Matija Posavec.

Tim za kontrolu završio je i drugi obilazak domova za starije i nemoćne, a u većoj mjeri ispravljene su nepravilnosti koje su zatekli u prvom obilasku, kazala je županijska pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić Grlač, no najavila i daljnje kontrole.

S ponedjeljkom kreće popuštanje mjera u zdravstvenom sustavu. Postepeno, prema planu da se u sljedeća tri tjedna dosegne trećina bolničkog kapaciteta za potrebe dijagnostičkih, terapijskih i rehabilitacijskih postupaka, rekao je ravnatelj bolnice Tomislav Novinščak.

Trijaža na ulazu u bolnicu ostaje do daljnjeg, a zadržat će se kapaciteti vezani uz izolaciju i poluizolaciju, zbog čega dio bolničkih odjela neće odmah biti vraćen u punu funkciju. Posjete će biti zabranjene, osim u iznimnim slučajevima što će se provoditi po posebnim mjerama.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.